Close
Close
Close
Close
Back
Back

Case study | Leisure

London Aquatics Stadium, London UK

The London Aquatics Centre was originally designed by world-renowned, award winning architect Zaha Hadid in 2004.
The concept of the centre was inspired by moving water, creating a space to mirror the surrounding riverside landscapes of the Olympic Park.

As the centre was designed before the Olympic bid was complete, the spectator wings seen at the Olympic Games were not part of the original design. They were later temporarily added to fit an audience of 17,500 spectators.

Seating capacity of the venue now stands at 2,800, with an additional 1,000 seats available for major events. Since the Games, works have completed outside of the venue, removing the temporary seating stands and installing glass and doors along the sides of the centre.

In total an impressive 628 panes of glass and 8 external doors have all been installed in the London Aquatics Centre, allowing lots of natural light into the pool. Inside, the venue has been converted into a sport and leisure facility for the whole community.

A brand new reception, changing areas will welcome up to 800,000 visitors a year who will come to experience the venue. Two giant videoboards and a brand new timing system will record times of aspiring athletes.

The products chosen were to handle the thousands of spectators during the games as well as being a public swimming pool for many years to come.

All products were in type 316 stainless steel for the high chlorine content.

Products Used

Electronic Infrared Tap

blue DB200 / DB225

Recessed Waste Bin

prestige DP5110

Hygiene Waste Bin

prestige DP5118